Japońskie warsztaty kulinarne

 

ZAPRASZAMY!!

Zapraszamy na cykl warsztatów związanych z Japonią, pt. “Mama EKOnomii”. Hasło, które będzie nam towarzyszyć podczas całego cyklu ma dwa znaczenia po japońsku: “ekonomia mamy” lub “mama tylko EKO(logiczna)”.  Odnośnie gotowania będzie ono kojarzyło się ze zdrową i raczej niedrogą kuchnią, potrawy zaś będą smaczne i ładnie podane. 


Podczas pierwszych warsztatów – 14.05 – ugotujemy zupę miso, okonomiyaki (tzw. japońskie naleśniki) oraz deser ryżowy dango.
Podczas drugich warsztatów – 28.05 – ugotujemy zupę miso, nikujaga (potrawka mięsno-warzywna) oraz deser ryżowy goheimochi.

Można zapisać się na jeden lub dwa warsztaty.

O prowadzących:
Megumi Matsuyama jest nauczycielką języka japońskiego, gry na fortepianie i przedszkolnej rytmiki, przez wiele lat mieszkała w Polsce. Jej pasją jest poznawanie polskiej kultury i Polaków. Prywatnie jest mamą dorosłej córki.
Katarzyna Puchalska jest japonistką, nauczycielką języka japońskiego, prowadzącą warsztaty dotyczące kultury japońskiej. Jej pasją oprócz Japonii jest kultura Indii i Korei. Prywatnie jest mamą dwójki maluchów.


Terminy: 14.05.2019 i 28.05.2019

Godziny: 18:30-20:30

Koszt: 45 zł jedno spotkanie

Miejsce: Ta Szansa, ul. Radzymińska 111a/113

Na zajęcia wymagane są wcześniejsze zapisy przez formularz zgłoszeniowy: 

Kliknij aby się zapisać

Liczba miejsc ograniczona

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Ta Szansa - Oddział Terenowy Towarzystwa Rozwijania Aktywności Dzieci SZANSA Warszawa Targówek
realizacja: estinet.pl